14 november 2011  |  18-20u  |  Infrax  |  Torhout

 

LEEFTIJD EN LOOPBAAN

 

Over oudere medewerkers en engagement. 


 


 

Het spook van de vergrijzing en de daarmee gepaard gaande schaarste op de arbeidsmarkt achtervolgt onze organisaties. Het hoeft echter geen nachtmerrie te worden. Ontdek hoe u op een eenvoudige manier kan anticiperen op arbeidskrapte, generatieconflicten en mogelijke kenniserosie.

Engagement is het sleutelwoord. Maar hoe zorgt u er nu voor dat medewerkers van alle leeftijden geëngageerd bij u aan de slag blijven? Welke personeelsaanpak biedt in deze tijden van vergrijzing en krapte de meeste kans op slagen? Want langer werken betekent wellicht ook anders werken... Enkele kleine aanpassingen in de organisatie volstaan soms, maar wat werkt best?

 

 

 

 

 PROGRAMMA

 

18u        

Onthaal en welkom

 

18u30

Tony Godderis, Personeelsverantwoordelijke bij Vanhaerents Bouwonderneming, schetst de nijpende uitdaging om uitstromende medewerkers te kunnen blijven vervangen.

 

Annemie Salu, HR expert, Kenniscentrum SD Worx, inspireert zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken met mogelijke pistes om te anticiperen op het spook van de vergrijzing. Wat kunt ú eraan doen?
 

U kan de presentatie van Annemie Salu hier downloaden.

 

Freddy Ginneberge, Director Human Resources, Bombardier Transportation, getuigt over een nieuwe aanpak van organisatie op de werkvloer die ook voor oudere medewerkers werkbare perspectieven blijft bieden.

 

Jan Vanhoutte, HR Manager bij Packo Inox, getuigt over de invoering van een proces om de competenties van 50-plussers te behouden, maar anders in te zetten in een productie-afdeling.

 

Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka, kent de West-Vlaamse bedrijfswereld met zijn ‘noeste werkers’ als geen ander. Is het echt vijf voor twaalf?

 

Slotwoord – Dirk De fauw, voorzitter RESOC-SERR Brugge

 

 

 20u30

 

Netwerkreceptie waarop u gratis de Diversity Remix (een HR-map boordevol checklists & instrumenten om werk te maken van een divers personeelsbeleid) kan bekomen.

 

 

  

 

CONTACTGEGEVENS


Wenst u meer info over dit seminarie, de Diversity Remix en/of de diversiteitsplannen in de regio Brugge, neem dan gerust contact op met de projectontwikkelaars EAD van RESOC-SERR Brugge:


Sofie Van Hecke | sofie.vanhecke@west-vlaanderen.be | 0471 11 80 51

Kristien Verhaeghe  | kristien.verhaeghe@west-vlaanderen.be | 0494 53 54 86