9 februari 2012  |  16-19u  |  AVC  |  Kortrijk

 en

 

 

heten u welkom op:

GEZOCHT: M/V MET TALENT!

 

 Een blik op de website van de VDAB laat zien dat er heel wat openstaande vacatures zijn in (West-) Vlaanderen. Als werkgever is het vinden van geschikte medewerkers heel belangrijk, want om te kunnen groeien is extra personeel noodzakelijk. In de huidige ‘war for talent’ vissen echter alle werkgevers in dezelfde vijver, waardoor u als werkgever moet openstaan voor alle talent dat beschikbaar is op de arbeidsmarkt. Dit betekent dat u niet steeds op zoek kunt gaan naar een kant-en-klare medewerker. Daarom is het belangrijk dat u verder gaat kijken dan diploma’s en ervaring. Cruciaal hierbij is dat u rekening houdt met potentieel en bereidheid om te groeien. Wanneer kandidaten over deze eigenschappen beschikken, kunt u via bedrijfsopleiding en coaching ervoor zorgen dat deze medewerker de nodige competenties ontwikkelt om de medewerker te worden naar waar u op zoek bent!

 

Bent u continu op zoek naar nieuwe medewerkers, maar wil de zoektocht niet vlotten?

 

Stelt u vast dat de kant-en-klare medewerker niet meer bestaat?

 

Misschien kan deze namiddag u de ingrediënten aanleveren om een geschikte medewerker te vinden. Tijdens deze workshop krijgt u verschillende tips over het opstellen van een vacature en het voeren van een competentiegerichte selectieprocedure.

 

 

 

 PROGRAMMA
 

 

 16u        

Onthaal

 

 16u25

 

Verwelkoming door de gastheer (Frank Stekelorum, AVC)


 

 16u30

 

Opstellen van een wervende vacature en opmaak van een goede selectieprocedure (Dirk Vandemaele, Auxilios)

Dirk Vandemaele is zaakvoerder van Auxilios, een externe personeelsdienst die organisaties bijstaat in alle personeelszaken van het bedrijf. Vertrekkende vanuit een ruime praktijkervaring en een flexibele ingesteldheid trachten ze de meest geschikte oplossing voor het bedrijf te vinden.
Tijdens deze workshop geeft Dirk Vandemaele praktische tips voor het opstellen van een wervende vacature en de opmaak van een goede selectieprocedure.U kan de presentatie van Dirk Vandemaele hier downloaden.


 

 17u30

Meerwaarde van sociale media (Linkedin, Facebook,…) bij werving van potentiële sollicitanten (Stefaan Lammertijn, Pixular)

Stefaan Lammertyn is zaakvoerder van Pixular, een online communicatiebureau. Pixular adviseert en begeleidt kmo’s bij hun online communicatie. Recent verscheen zijn eerste boek: ‘Succesvol met sociale media’.
Hij gelooft sterk dat sociale media een meerwaarde zijn bij rekrutering en dit geldt zowel voor de werkzoekenden als voor de werkgevers. Tijdens zijn presentatie zal hij jullie proberen overtuigen van deze meerwaarde!U kan de presentatie van Stefaan Lammertijn hier downloaden.

 

 
 17u45

Tewerkstellingsmaatregelen voor beginners
(Dorothée Snoeck, sociaal secretariaat Wij Helpen)U kan de presentatie van Dorothée Snoeck hier downloaden.
 
 
 
 18u15 Jobkanaal: een extra wervingskanaal (Jean-Luc Fasseur, Jobkanaal)


U kan de presentatie van Jean-Luc Fasseur hier downloaden. 
 18u30 Geen witte raaf? Dan biedt IBO de oplossing! (Martine Krikilion, VDAB)


U kan de presentatie van VDAB hier downloaden.


 

 18u45

 

De Diversity Remix als houvast (Luc Decavel, voorzitter SERR Zuid-West-Vlaanderen)

 

 19u

 

Netwerkreceptie waarop u gratis de Diversity Remix (een HR-map boordevol checklists & instrumenten om werk te maken van een divers personeelsbeleid) kan bekomen.

 
 

 

CONTACTGEGEVENS


Wenst u meer info over dit seminarie, de Diversity Remix en/of de diversiteitsplannen in de regio Zuid-West-Vlaanderen, neem dan gerust contact op met de projectontwikkelaars EAD van RESOC-SERR Zuid-West-Vlaanderen:


Robrecht Delputte  |  robrecht.delputte@west-vlaanderen.be  | 0494 53 54 72

Stefaan Windels  |  stefaan.windels@west-vlaanderen.be  | 0471 17 68 26

Purdey Van Heghe  purdey.vanheghe@west-vlaanderen.be  |  0494 53 54 87